Nemocnice Třebíč bude mít čtyři nové operační sály

TŘEBÍČ – V roce 2022 se má otevřít nový operační pavilon Nemocnice Třebíč. Kraj Vysočina jako investor stavby dokončil jeho projektování a počítá i s generální opravou čtveřice stávajících operačních sálů umístěných v pavilonu O.

„Stavební práce začnou na jaře příštího roku. Za Radu Kraje Vysočina jsme v polovině listopadu vyhlásili veřejnou zakázku na zhotovitele díla. Hotovo by mělo být za zhruba dva a půl roku,“ informoval náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast ekonomiky a majetku Martin Kukla (ANO 2011)s tím, že projektové náklady na nový pavilon se pohybují nad 300 miliony korun.

Třípodlažní pavilon operačních sálů třebíčské nemocnice vyroste v těsném sousedství Chirurgického pavilonu a bude s ním propojený. Pavilon bude novým vstupem do nemocničního areálu a v přízemí vznikne prostorné edukační centrum. První patro zaberou čtyři moderní operační sály a odpovídající zázemí pro zdravotnický personál a lékaře. Poslední třetí patro, které architekti umístili úhlopříčně, bude celé sloužit pro strojovny vzduchotechniky. „Jakmile se podaří dokončit nový pavilon a zprovoznit moderní čtveřici sálů, okamžitě začne generální oprava stávajících sálů pavilonu O. Součástí rekonstrukce staré části budou i úpravy dospávacího pooperačního pokoje a přístupové chodby do celého traktu sálů,“ informoval náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast zdravotnictví Vladimír Novotný (ČSSD).
Práce začnou na jaře roku 2020 a zhotovitel na ně bude mít 26 měsíců. Veškeré náklady přístavby a rekonstrukce bude Kraj Vysočina hradit ze svého rozpočtu.

Zdroj: Noviny Kraj Vysočina