Čtyři pachatelé kradli ve tři ráno. Hrozí jim dva roky za mřížemi

PRAHA – V Letňanech řádila čtveřice pachatelů. Ve tři hodiny ráno si vyhlédli krámek s elektronickými cigaretami, a odnesli si náplně za dvacet tisíc. Poznáváte zloděje?

„Na začátku listopadu v Praze 9 – Letňanech, dosud neznámí muži vstoupili po třetí hodině ranní do obchodního centra. Poklidným tempem prošli chodbou a došli k volně postavenému prodejnímu stánku, kde nezjištěným způsobem během několika vteřin otevřel jeden z mužů zásuvku skříňky,“ popsala dnes další případ krádeže policejní mluvčí Lucie Drábková. Na obsah této zásuvky se již vrhli všichni čtyři pachatelé, a začali si strkat krabice s náhradními náplněmi do elektronických cigaret pod bundy.

Společně odcizili více než dvacet čtyři krabic, čímž způsobili škodu přesahující částku dvacet tisíc korun. S nacpanými bundami pak prostor v klidu opět opustili. „Pražští policisté zajistili kamerové záznamy z obchodního centra, na nichž jsou podezřelí i jejich čin vidět. Pokud podezřelé poznáváte nebo víte, kde by se mohli zdržovat, kontaktujte prosím linku 158,“ doplnila mluvčí. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež vloupáním, spáchaná ve spolupachatelství. V případě dopadení a odsouzení hrozí pachatelům trest odnětí svobody až na dva roky.