Zlínští zloději kol za mřížemi. Kradli na sídlišti i v domově pro seniory

ZLÍN – Specialitou dvojice zlodějů ze Zlína byla jízdní kola. V průběhu listopadu se v krajském městě dopustili dvou krádeží, za stejné prohřešky byli přitom už několikrát trestaní. „Mladší si po posledním výkonu trestu užíval svobody pouze pětadvacet dní, starší devět měsíců,“ dodala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Sedmadvacetiletý muž začátkem měsíce kradl v domově pro seniory ve Zlíně, odkud vzal dámské kolo za pět tisíc korun uzamčené lankovým zámkem. Posléze se vydal do akce se svým třiapadesátiletým kumpánem. „Oba společně pár dní nato odcizili pánské jízdní kolo z kolárny panelového domu na Jižních Svazích v hodnotě devět tisíc korun,“ sdělila Kozumplíková.

Za stejnou trestnou činnost skončili ve vězení už několikrát. Mladší má v rejstříku trestů celkem jedenáct záznamů, které se mu začaly vršit už velmi brzy. V pouhých patnácti letech se dopustil pohlavního zneužívání, naposledy byl odsouzený za majetkovou trestnou činnost v loňském roce. Propuštěný byl před necelým měsícem.

Starší už stihnul do rejstříku nastřádat šestadvacet záznamů, a to hlavně za majetkovou trestnou činnost. Z posledního výkonu trestu se vrátil v únoru.

Mladšího zloděje dopadli policisté před několika dny v baru v centru Zlína, staršího ve stejný den u přítelkyně, se kterou žil. „Oba recidivisté skončili nejprve v policejní cele a poté je policisté po rozhodnutí soudce převezli rovnou do vazební věznice. V případě odsouzení jim hrozí trest odnětí svobody až na tři roky,“ uzavřela Kozumplíková.