Asistenční centrum pomoci Ukrajině praská ve švech, přechází na nepřetržitý provoz

ZLÍN – Zájem o služby nově otevřeného Krajského asistenčního centra pomoci Ukrajině neustále roste. Za pouhé čtyři dny se tu podařilo odbavit 1 179 lidí. Ode dneška přechází na nepřetržitý provoz.

Hned po otevření navštívilo centrum 160 uprchlíků, v pátek jich bylo 283, v sobotu 370 a v neděli 366. „Oproti prvnímu dni centrum zvýšilo výkon o 120 procent. Během víkendu přibyl na místě velký vyhřívaný stan, prostory se rozšířily o další dvě místnosti, kde jsme zřídili pracoviště a místnost pro maminky s malými dětmi,“ sdělil hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Na místo denně přijíždí množství občanů Ukrajiny, kteří si chtějí zařídit potřebné dokumenty, ubytování a další humanitární pomoc. Od včerejška je v centru i koordinátor z krajského úřadu a další tlumočníci a dobrovolníci z řad studentů zlínské univerzity.

Centrum se nachází v 1. pavilonu, v budově U14 v areálu zlínské nemocnice, kde doposud sídlilo očkovací centrum. Otevřeno je 24 hodin denně, doporučuje se však přijít mezi 7. a 19. hodinou, kdy tu pracuje maximální množství personálu.