Opilý muž napadl cestující i řidiče v budějovické MHD

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Policisté v krajské metropoli vyjížděli včera v odpoledních hodinách k incidentu, kdy opilý muž slovně napadal cestující městské hromadné dopravy. Když se jej řidič snažil uklidnit, použil agresor i fyzické násilí.

K události došlo ve středu 27. listopadu kolem druhé hodiny odpolední v autobuse městské hromadné dopravy v ulici Jírovcova. „Policisté zjistili, že čtyřicetiletý cestující, očividně pod vlivem alkoholu, pravděpodobně pokřikoval v autobuse na ostatní cestující. Proto se ho snažil řidič autobusu uklidnit. To však uvedeného muže vyprovokovalo k větší agresivitě a na řidiče začal křičet a následně ho fyzicky napadl údery do obličeje,“ popsal celý incident policejní mluvčí Milan Bajcura. Dalšímu napadání zabránili až ostatní cestující, kteří od sebe muže odtrhli. V té době jich zde bylo šestnáct.

Policisté vyzvali agresora k provedení testu na zjištění alkoholu v dechu a jeho výsledek převýšil 2,1 promile. „Vzhledem k podezření ze spáchání protiprávního jednání a zamezení pokračování v napadání jiných osob, muže zadrželi a převezli k vyšetření do zdravotnického zařízení. Po zjištění lékařem, že je schopen pobytu v policejní cele, jej strážci pořádku převezli na služebnu,“ sdělil Bajcura. Případ je v současné době v šetření policistů, kteří ve věci zahájili prověřování pro podezření ze spáchání přečinu Výtržnictví.