VIDEO: Luxusní Jeep nacpaný drogami, včetně řidiče

PRAHA – V Praze 10 zastavili policisté černé vozidlo Jeep. Řidič se choval podezřele a test potvrdil přítomnost drog. Tím ovšem drogový případ zdaleka nekončí.

V sobotu krátce po osmé hodině ranní si policisté z pohotovostní motorizované jednotky povšimli černého vozu Jeep na německých značkách, které se rozhodli zastavit,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Kontrola se odehrála v ulici Bělocerkevská v Praze 10. Během kontroly se posádka vozu chovala nervózně, řidič měl navíc rozšířené zorničky a jeho pohyby byly poněkud zrychlené.

Policisté vyzvali řidiče k podstoupení testu na přítomnost drog. Ten byl pozitivní na pervitin a opiáty. Během kontroly vozidla, která po testu následovala, nalezli policisté na zadním sedadlu několik sáčků s látkami, které připomínaly drogy. „Třicetiletá spolujezdkyně policistům uvedla, že v igelitových sáčcích se nachází heroin a pervitin, které má pro svoji vlastní potřebu,“ doplnila mluvčí. Policejní video naleznete na tomto odkazu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Po těchto zjištěních byla posádka vozu převezena na policejní služebnu. Spolujezdkyně byla obviněna ze spáchání trestného činu přechovávání omamných a psychotropních látek a jedu. Za tento čin hrozí ženě v případě odsouzení až dvouletý trest odnětí svobody. Osmačtyřicetiletý řidič se odmítl podrobit lékařské prohlídce a odběru krve a moči. Z tohoto důvodu je podezřelý ze spáchání přestupku v dopravě. Případ si převzali kriminalisté z oddělení drogové problematiky a zajištěné drogy byly odeslány na odbornou expertízu do laboratoře.

Zdroj: Policie ČR