VIDEO: Zločin v nonstop jídelně za bílého dne

PRAHA – Dvojice vstoupila do jídelny krátce po poledni. Místo jídla je však více zajímalo zázemí provozovny, kde ukradli peněženku s hotovostí a platební kartou. Po několika hodinách byla dvojice dopadena. Ovšem peněženku již neměli.

Do veřejné nonstop jídelny v Praze 5 vstoupila dvojice poslední březnový den krátce po poledni. Využili situace, kdy obsluha měla spoustu práce s naplněním bříšek hladových zákazníků a žena pronikla do neuzamčené šatny. „Celou ji prohledala, až narazila na batoh, ve kterém byla portmonka s několika tisícikorunami a platební kartou,“ uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský.

Pak se opět rychle vrátila do jídelny, kde již čekal muž, který hlídal, aby nebyla žena při krádeži vyrušena. Převzal peněženku a následně chvatně opustili provozovnu. Zaměstnanci po chvíli zjistili ztrátu a věc oznámili policistům. Díky zajištěným kamerovým záznamům se podařilo předat popis podezřelých osob hlídkám v terénu. „Po necelých třech hodinách se podařilo povedený pár vypátrat hlídce z místního oddělení Smíchov na Andělu,“ doplnil mluvčí. Policejní video naleznete na tomto odkazu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Dvojice si byla jistá tím, že je nikdo nepronásleduje a tak se ani neschovávali. Jaké bylo jejich překvapení, když byli přímo na ulici policisty zadrženi. Peněženku však již u sebe neměli. Prý ji vyhodili do popelnice, která však byla mezitím vyvezena. Dvojice má pestrou kriminální minulost, oba byli již několikrát odsouzeni. Nyní jsou podezřelí ze spáchání trestného činu krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V případě odsouzení jim tak hrozí několik let za mřížemi.