Farmářské trhy v Praze budou! Ovšem poněkud jiné

PRAHA – Vláda ČR umožnila fungování farmářských trhů. Platí zde několik speciálních opatření, jejichž dodržování budou pod přísnou kontrolou. Třeba pravidlo nakup a odejdi. Jaká jsou další pravidla?

O víkendu se otevře řada tržišť na území Prahy. Fungovat budou za přísných podmínek, které musí dodržovat jak návštěvníci, tak všichni provozovatelé. Mezi jednotlivými stánky musí být rozestup alespoň dva metry. A v prostoru celého tržiště platí limit patnáct metrů čtverečných na jednoho nakupujícího. Nesmí být nabízeno občerstvení k přímé konzumaci a nebudou zde ani místa k sezení.

Rovněž platí povinnost mít nasazené respirátory a dodržování rozestupů je samozřejmostí. Na dodržování těchto opatření budou například na náplavce u Rašínova nábřeží dohlížet dispečeři z TRADE CENTRE PRAHA, městské akciové společnosti, která má náplavky na starosti. Také osmičlenná hlídka Crowd Safety, dále Městská policie Praha a případně i Policie ČR. V současné situaci tedy farmářské trhy fungují pouze pro rychlý nákup potravin, nikoliv pro procházení a shlukování.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.