VIDEO: Noční parkoviště na Staroměstském náměstí? Zkouška nedopadla nejlépe

PRAHA – Několik hlídek policie se sjelo na Staroměstské náměstí. Zaparkoval zde muž pod vlivem návykové látky své černé Audi. Pak se chtěl s policisty prát a skončil v poutech. Nepomohla mu ani mohutná postava.

V neděli, krátce po dvaadvacáté hodině přijel na Staroměstské náměstí muž s černým vozem Audi,“ uvedla oznámení v policejních vysílačkách policejní mluvčí Hana Křížová. Muž navíc začal obtěžovat kolemjdoucí a vypadalo to, že je pod vlivem alkoholu. Během několika minut se na Staroměstské náměstí sjelo hned několik hlídek policistů z terénu, včetně policistů z pohotovostní motorizované jednotky.

Před Staroměstskou radnicí skutečně nalezli odstavené vozidlo a vedle něho muže v tričku. Ztotožnění muže se nedařilo, protože muž nebyl schopen zřetelně nahlásit ani svoje jméno. Zato byl agresivní a policisty neustále vyzýval k souboji. Také do jich strkal a pokusil se z místa incidentu odejít. „V jednu chvíli strčil do policisty a se zaťatými pěstmi se proti němu rozešel se slovy, že je zápasník,“ doplnila mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Byl proti němu použit slzotvorný prostředek a následně byl muž zpacifikován pomocí chvatů a hmatů. Osmatřicetiletému muži policisté nasadili pouta a převezli na policejní služebnu. Muž rovněž odmítl dechovou zkoušku, ale také lékařský odběr krve, aby mohlo být zjištěno, zda jednal pod vlivem alkoholu. Případ je nyní prověřován a bude nejspíše oznámen příslušnému správnímu orgánu k projednání. Policejní video naleznete na tomto odkazu.