Muž s psychickými problémy napsal dva dopisy a pak zavolal na tísňovou linku, že chce skočit z okna

PRAHA – Muž z Prahy 7 zavolal na tísňovou linku, že chce skočit z okna. Operační důstojník na místo vyslal hlídku, která čtyřiašedesátiletého muže vyslechla. Strážníci pak předali rezignovaného muže záchranářům.

Na tísňovou linku 156 volal muž z Prahy 7, že chce ukončit svůj život skokem z okna,“ uvedla mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Operátorovi na tísňové lince oznámil, že trpí dlouhodobými psychickými problémy a napsal dva dopisy, kde svoji situaci popsal a vhodil je do schránky důvěry Městské policie Praha v Praze 7.

Požádal pak operátora, aby kontaktoval policisty, kteří si dopisy přečtou a pak mu pomohou problémy řešit. Operátor se s rezignovaným mužem domluvil, na jaké je adrese, a poslal k němu hlídku. Domluvili se, že strážníci zazvoní dole na zvonek a muž je k sobě pustí. Hlídce pak muž řekl, že trpí dlouhodobými psychickými problémy a má zhoršující se stavy deprese ze samoty, které už nejsou k vydržení.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Požadoval převoz na psychiatrii, kde byl již několikrát hospitalizován,“ upřesnila mluvčí. Strážníci tedy na místo přivolali záchranáře, kteří si rezignovaného muže převzali do své péče. „Dva psi muže byli převezeni do trojského útulku,“ uzavřela mluvčí.