VIDEO: Nebezpečný lupič s nožem v ruce přepadl čerpací stanici

PRAHA – Kriminalisté pátrají po muži podezřelém z loupežného přepadaní čerpací stanice v Praze 9. Pokud poznáváte podezřelého, kontaktujte policii. Hledají se i záznamy z palubních kamer vozidel, která tudy projížděla.

V sobotu, krátce po jednadvacáté hodině, vyjížděli pražští policisté na benzínovou čerpací stanici v Mladoboleslavské ulici v Praze 9, kde došlo k loupežnému přepadení,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Maskovaný muž vstoupil do provozovny a s nožem v ruce donutil obsluhu, aby mu vydala finanční hotovost. Přepadení trvalo několik vteřin a nebyl při něm nikdo zraněn. Pachatel si odnesl několik desítek tisíc korun.

Kriminalisté během vyšetřování tohoto případu zajistili kamerové záznamy, na kterých je přepadení zachycené. Pokud podezřelého muže poznáváte nebo víte, kde by se mohl nacházet, kontaktujte policii prostřednictvím linky 158. Policisté žádají rovněž řidiče, kteří v inkriminovanou dobu projížděli okolím čerpací stanice a mají kamerové záznamy, aby se přihlásili.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Podezřelý muž je mladšího vzhledu, vysoký zhruba 175 centimetrů, sportovní postavy. Na sobě měl tmavou bundu a pod ní žlutou mikinu s kapucí. Obličej měl nabarvený černou barvou a mluvil česky bez přízvuku. Případ je prošetřován pro podezření ze spáchání trestného činu loupež. Pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na deset let. Kamerové záznamy jsou ke stažení na tomto odkazu.