Složky IZS zachraňovaly sebevraha. Pomohl jim signál a služební pes

PRAHA – Oznámení o chystané sebevraždě jeli prověřit strážníci se psy, policisté, ale i záchranáři a hasiči. Lokalizovali volajícího podle signálu mobilního telefonu a přesnou pozici hledaného nalezl služební pes.

Do velké pátrací akce v okolí Podleského rybníka v Praze 15 se zapojily všechny složky Integrovaného záchranného systému,“ informovala mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Na žádost policistů se na místo dostavili také strážníci se speciálně cvičenými psy. Důvodem zásahu byl muž, který vyhrožoval spácháním sebevraždy. Jednotlivé složky si rozdělily prostor a začaly ho systematicky prohledávat.

Jeden z policistů lokalizoval signál z mobilního telefonu na pozemku, kde se nacházely garáže,“ doplnila mluvčí. Jednu uzamčenou garáž označil štěkotem služební pes Merlin. Tam se měla hledaná osoba nacházet. Hasiči pak násilně garáž otevřeli a udělali tak přístup záchranářům, kteří si intoxikovaného muže uzavřeného v autě převzali do své péče.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.