VIDEO: Dcera si chce vzít život! Zavolala matka policisty

PRAHA – Do pražských Stodůlek vyjížděli policisté, aby zachránili dceru oznamovatelky. Do by tu se však nebylo snadné dostat. Naštěstí bylo vozidlo velitelů dostatečně vybaveno potřebnou technikou.

Policisté z pohotovostní motorizované jednotky vyjížděli v neděli krátce po poledni do pražských Stodůlek, kde se měla v bytě nacházet dcera oznamovatelky, která chce spáchat sebevraždu,“ informovala dnes policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Na místo oznámení se dostavil také tým velitelů pohotovostní motorizované jednotky. S sebou vzali kompletní vybavení pro násilné otevření dveří bytu.

Před bytem na ně čekala oznamovatelka se zámečníkem. Ten nedokázal dveře bytu otevřít, protože jsou uzamčené středovou závorou. „Na klepání ani zvonění nikdo nereagoval a tak se policisté rozhodli pro okamžité otevření dveří pomocí hydrauliky,“ doplnila mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Po několika minutách se dostali k ženě, která ležela na posteli a nekomunikovala, pouze reagovala na bolestivé podněty. Kolem postele policisté nalezli prázdná plata od léků. Uložili ženu do stabilizované polohy a předali do péče přivolaným záchranářům. Ti dívku převezli do nemocnice.