Autobus na Jihlavsku spadl do příkopu, řidič se vyhýbal protijedoucímu autu

JIHLAVA – Neohleduplná jízda řidiče autobusu stála podle policistů za dopravní nehodou, k níž došlo v sobotu 22. ledna u Kněžic. Autobus najel na krajnici, ta se s ním utrhla a vozidlo sjelo do příkopu. Řidič skončil s pokutou.

Nehoda se stala v sobotu 22. ledna kolem třinácté hodiny odpoledne na silnici III. třídy u Kněžic na Jihlavsku. „Šestačtyřicetiletý řidič autobusu projížděl po silnici od obce Kněžice směrem na Brtnici. Za jízdy se nechoval dostatečně ohleduplně a ukázněně, když při vyhýbání se v protisměru jedoucímu vozidlu najel s autobusem na nezpevněnou krajnici pozemní komunikace, po které se autobus sesunul do příkopu,“ informovala mluvčí policie Dana Čírtková.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Nehoda se obešla bez zranění. Autobus zůstal pojízdný, jeho vyproštění si zajistil řidič bez asistence policie. Škoda byla odhadnuta na 10 tisíc korun. „Policisté provedli u řidiče autobusu dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Věc dopravní nehody vyřešili policisté na místě uložením pokuty v příkazním řízení,“ dodala mluvčí.