Na Náchodsku došlo k pěti bouračkám, při jedné z nich se zranili dva lidé

NÁCHODSKO – Střet dvou osobních aut, nebo vozidlo, které zakončilo svou jízdu nárazem do dopravní značky. Nejen u těchto dopravních nehod bylo zapotřebí profesionálních a dobrovolných hasičských jednotek během včerejšího dne.

Krátce po osmé hodině ranní došlo na silnici mezi Novým Městem nad Metují a Jestřebím k bouračce osobního auta. To vyjelo mimo vozovku a zůstalo ležet na střeše. Profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolná jednotka z Nového Města nad Metují zabezpečili auto proti požáru. Při nehodě se naštěstí nikdo nezranil.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Pět minut před pátou hodinou odpolední bylo zapotřebí broumovských profesionálních hasičů u bouračky dodávky. Ta v Heřmánkovicích zablokovala vozovku a také hrozil její pád do škarpy. Jednotka vozidlo vytlačila.

V Pěkově došlo krátce před sedmou hodinou večerní ke střetu dvou osobních aut. Při nehodě se bohužel zranili dva lidé a potřebovali péči zdravotnické záchranné služby, následně byli převezeni do nemocnice. Silnice byla zpočátku zcela neprůjezdná, až po více než hodině se podařilo provoz zprůjezdnit kyvadlově. Na místě zasahující profesionální hasiči z Broumova a dobrovolná jednotka z Police nad Metují odstranili obě vozidla mimo vozovku.

Tři minuty po osmé hodině večerní, museli náchodští profesionální hasiči do Stárkova. Zde bylo zapotřebí vyprostit nákladní auto, které částečně vyjelo mimo vozovku.

V Bohuslavicích došlo, krátce před jedenáctou hodinou noční, k bouračce osobního auta do dopravní značky. Na místo přispěchali dobrušští profesionální hasiči. „Ke zranění osob nedošlo. Jednotka provedla protipožární opatření, unikající olej zachytila a uklidila místo nehody,“ říká mluvčí hasičů Alena Žáková.