Meteorologové rozšířili výstrahu: Připadne další sníh, hrozí náledí a sněhové jazyky

ZLÍNSKÝ KRAJ – Zimní počasí potrápí Zlínský kraj i v následujícím dni. Nová sněhová pokrývka se dá očekávat zejména na Valašsku, ušetřeny nezůstanou ale ani další části regionu. Během noci se v nižších polohách bude tvořit náledí.

Výstraha před námrazou vejde v platnost od dnešní 17. hodiny a potrvá až do úterní 9. ráno, a to pro celý kraj mimo Holešovska, Kroměřížska, Uherskohradišťska a okolí Otrokovic. „Po četných sněhových přeháňkách, které se budou vyskytovat později odpoledne a večer, se bude v pondělí večer a v noci na úterý v polohách pod 600 metrů tvořit náledí,“ varují meteorologové.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Další varování se týká oblasti Vsetína a Rožnova pod Radhoštěm. „Zejména během pondělního večera očekáváme četné sněhové přeháňky, ojediněle i silné s dosažením intenzity až 5 centimetrů za hodinu. Na horách připadne až 15 centimetrů nového sněhu za 12 hodin. Na horách se budou tvořit sněhové jazyky, místy i závěje,“ upozorňují odborníci z Českého hydrometeorologického ústavu.

Zvlášť na pozoru by se měli mít řidiči. Na neošetřených komunikacích hrozí problémy v dopravě a zvýšená nehodovost. V případě mokrého sněhu může dojít ke škodám na stromech a lesním porostu, drátech elektrického vedení a k výpadkům v energetice. Při cestování je třeba sledovat dopravní zpravodajství a jet velmi opatrně.