Na Bučovicku nechala řidička nastartované auto. Během chvíle ho ukradl pohotový zloděj

VYŠKOV – Drzost a pohotovost zlodějů nezná mezí.  O tom se bohužel v pondělí přesvědčila neopatrná žena z Letonic na Vyškovsku, když nechala zahřívat nastartované auto.

V zimním období praktikuje v ranních hodinách více řidičů zvyk nastartovat a zahřát automobil pár minut před tím, než vyrazí. To je však dost riskantní, protože i  brzy ráno se může v okolí vyskytovat nepoctivec. Když spatřil nastartované auto s klíčky v zapalování a bez řidiče, zloděj využil příležitosti, nelenil a s vozem odjel. „Po voze značky Renault Thalia barvy stříbrná metalíza vyhlásili bučovičtí policisté pátrání. Pachatel je podezřelý z trestného činu neoprávněné užívání cizí věci,“ uvedla policejní mluvčí Alice Musilová. Policie varuje řidiče před těmito situacemi. Nechávat odemčené vozidlo, zvláště pak s klíči uvnitř, není ani před domem bezpečné.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.