Zapojte se do hodnocení amatérských divadel!

PRACHATICE – Festival amatérského divadla Štít a Štítek nabídne během dvou týdnů spoustu zábavy, ponaučení, pohádek i příběhů k zamyšlení. Navíc se do hodnocení jednotlivých souborů budete moci zapojit i vy s dětmi, tak si pojďme některá představení představit.

Méně humorným úsekem lidského života vás provede úspěšná komedie Uspokojenkyně, s níž se podíváte do nejmenovaného domova seniorů. Situace, které vás rozesmějí, doplňují místa k zamyšlení, což je dobrý základ pro příjemný divadelní zážitek.

Životními osudy H. Ch. Andersena se volně inspirovala hra Opravdové kouzlo. V pohádkovém příběhu s hudbou a tancem zjistíte, že jen nebývalá odvaha může vést k uskutečnění vlastních snů.

Do neprobádaných končin vesmíru zavede děti výpravná sci-fi pohádka Za pět minut dvanáct. Zjistí, že i zde stejně jako u nás platí, že jen s vůlí překonat sám sebe a s ochotou spolupracovat je možné dojít happy endu.

A k tomu ještě Pohádky z kufru, Mach a Šebestová, Můj sluha Saturnin a další. Zapojit se i s dětmi do hodnocení jednotlivých souborů můžete v Městském divadle v Prachaticích v rámci Festivalu amatérského divadla Štít a Štítek 2022 ve dnech 5. až 19. března.