Požár zachvátil rodinný dům na Kroměřížsku, popálená majitelka skončila v nemocnici

KROMĚŘÍŽSKO – Šest jednotek hasičů ze dvou krajů vyjelo včera v sedm večer k požáru rodinného domu v Pačlavicích. Plameny se tam rozšířily z přízemí až na střechu. V době požáru byla uvnitř matka s dcerou, ženu odvezli záchranáři s popáleninami do nemocnice.

Když hasiči přijeli na místo, zjistili, že k požáru došlo v kuchyni v přízemí a oheň se rychle rozšířil až do horního patra. „Během okamžiku byly plameny až v prostoru střechy, která se později propadla. Velitel zásahu si proto na pomoc vyžádal další jednotky, a to z okolních krajů. Byl tím vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu,“ řekla mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V době vzniku požáru byla uvnitř matka s náctiletou dcerou. „Žena utrpěla popáleniny a nadýchala se kouře. Hasiči jí poskytli první pomoc a ženu ošetřili. Následně ji i dceru předali do péče přivolané posádce zdravotnické záchranné služby. Žena byla poté převezena do nemocnice na popáleninové oddělení,“ uvedla Javoříková.

Hasiči použili k likvidaci 6 útočných proudů, zásah jim přitom komplikoval velmi silný vítr. „Úkolem bylo nejen uhasit samotný požár, ale i uchránit vedlejší domy, které bezprostředně přiléhaly k poškozenému objektu a plameny se do nich již dostávaly přes štítovou stěnu. Což se hasičům podařilo a uchránili tak majetek v hodnotě okolo pěti milionů korun,“ vyzdvihla mluvčí.

Chvíli po deváté večer hasiči požár zlikvidovali a objekt zkontrolovali termokamerou. „Na požářiště se dostavil vyšetřovatel hasičů, který nyní zjišťuje příčinu vzniku požáru. Škoda na objektu přesáhne milion korun,“ dodala Javoříková.

Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje