Záchranáři poskytují přednemocniční neodkladnou péči i ukrajinským uprchlíkům

JIHOMORAVSKÝ KRAJ – V rámci poskytování přednemocniční neodkladné péče ošetřují  v těchto dnech jihomoravští záchranáři také pacienty z řad ukrajinských uprchlíků. Zatím jich ošetřili přibližně 70.

Pečují o dospělé, kteří mají chronické onemocnění, nemají však už léky, a tak dochází ke zhoršení jejich stavu. Zatím ošetřili přibližně 70 ukrajinských pacientů od začátku jejich pobytu v Jihomoravském kraji. Počet výjezdů záchranářům zatím v této souvislosti nevzrostl. Nejčastěji ošetřují děti s vysokými horečkami či bolestmi břicha. Jedním z nich byl i chlapec na fotce. „Věnovali jsme mu plyšového Defíka. Doprovázel jej na cestě do nemocnice a doufáme, že pejsek záchranář našeho malého pacienta rozveselil a pomohl mu aspoň na chvíli přemoci stesk po domově. Přejeme brzké uzdravení,“ uvedla tisková mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.