Napište povídačku týkající se Olomouckého kraje a vyhrajte zlatou knihu

OLOMOUCKÝ KRAJ – Multimediální festival Blacksphere připravil literární soutěž Kolébka, ve které můžete projevit váš literární talent. Za povídačku na motiv Olomouckého kraje můžete vyhrát obrovskou pozlacenou ručně šitou knihu, kam můžete zapisovat vaše další literární výtvory.

Zadání je prosté. Napište povídačku na motiv Olomouckého kraje. Může vás inspirovat památka, událost, krajina, osoba, legenda, či jiná zajímavost. Vše ostatní už je pak na vaší fantazii. Soutěž je otevřena všem bez ohledu na věk, bydliště či předchozí spisovatelské zkušenosti. Vyhněte se již známým příběhům popsaným vašimi slovy, záleží hlavně na originalitě. Hledá se povídačka, která bude tak chytlavá, že se stane legendou. Čas máte do 10. května, maximální délka je 9 000 znaků včetně mezer. U vyhodnocování se budou brát v úvahu také možné věkové rozdíly mezi soutěžícími, nebudou se tak zohledňovat gramatické chyby.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Povídačku můžete zasílat pomocí formuláře, který bude zveřejněn 1. dubna na této stránce. Deset nejlepších vyhlásí pořadatel 26. června na multimediálním festivalu Blacksphere. Kromě zlaté knihy čekají další, ručně šité, knihy i na stříbrnou a bronzovou příčku. Nejlepších deset povídaček bude také oceněno volným vstupem na festival, dárkovými předměty a hlavně propagací díla a možností svoji povídačku nahrát jako audioknihu. Podrobné podmínky soutěže najdete na webu festivalu Blacksphere.

Soutěž Kolébka pořádá společnost Binary code  v rámci festivalu Blacksphere a rozsáhlého projektu Kolébka, zabývajícího se popularizací literárních textů a jejich audio zpracováním.

1. místo: pozlacená ručně šitá kožená kniha v hodnotě 75 000 korun, akreditace pro dvě osoby na 26. června na audiovizuální a multimediální festival Blacksphere, natočení povídačky jako audioknihy, dárková taška, diplom s plátkem zlata, propagace povídačky