Předčasně narozeným miminkům ve zlínské nemocnici pomohou dárky od Nedoklubka

ZLÍN – Na 50 léčivých balíčků, čepiček na doma, spoustu dek a zavinovaček, šátků pro miminka do dlaně nebo potahů na kojicí polštáře pro maminky přinesli do Baťovky zástupci neziskové organizace Nedoklubko. Ta již řadu let podporuje rodiče předčasně narozených dětí a se zlínskou nemocnicí ji váže dlouhá spolupráce.

Krásnou ruční práci k radosti i užitku předčasně narozeným miminkům a jejich maminkám převzali zdravotníci Novorozenecké JIP a Oddělení intermediální péče. „Maminky předčasně narozených miminek potřebují vědět, že nejsou samy v tak náročném období pro jejich miminko i pro ně samotné. Nedoklubko nám v péči výrazně pomáhá,“ ocenila vrchní sestra novorozeneckého oddělení Simona Vyoralová.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Novorozenecké oddělení je spolu s gynekologicko-porodnickým oddělením nedílnou součástí perinatologického centra, jednoho ze 12 v zemi. Zdravotníci tu poskytují vysoce specializovanou péči při nejzávažnějších stavech během těhotenství, porodu a šestinedělí, a to jak pro maminky, tak pro miminka. „Na našem oddělení přichází na svět ročně přibližně 2200 až 2500 dětí, z toho se zhruba 10 procent narodí předčasně. Jde nejen o nezralé děti narozené od čtyřiadvacátého týdne těhotenství, ale také děti se ztíženou poporodní adaptací, děti nemocné nebo s vrozenými vývojovými vadami,“ přiblížil primář neonatologického oddělení Jozef Macko.

Foto: KNTB
Foto: KNTB