V tramvajovém tunelu začala pokládka kolejí

BRNO – Dělníci začali s pokládkou kolejí v nejdelším tramvajovém tunelu v Česku. Na celou stavbu bude použito 350 tisíc kilogramů kolejnic, první tramvaje se zde rozjedou do konce roku.

„Velmi mě těší, že se i nadále daří držet harmonogram prací. Aktuálně je hotová většina zásypů i velká část úprav povrchů nad tunelem. Dělníci dokončují konečnou stanici a také zastávku Západní brána,“ řekla primátorka města Markéta Vaňková. Přidá se také výsadba zeleně, kdy bude nasazeno 300 kusů dřevin a 2000 kusů keřů.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Momentálně jsou položeny koleje na konečné stanici u Netroufalek a na původní trati v zastávce Osová. Na celou stavbu bude použito 350 tisíc kilogramů kolejnic, pokládka by měla zabrat tři měsíce. Následně se začne s instalací zabezpečovacího zařízení, ovládání výhybek, kamerového systému, osvětlení, informačního systému či požárně bezpečnostního zařízení. Nová tramvajová trať za 1,4 miliardy bude spuštěna na konci tohoto roku. Nasazeny na ni budou nové obousměrné tramvaje Škoda ForCity Smart 34.