Policie zveřejnila pravděpodobnou příčinou požáru rodinného domu v Držovicích

PROSTĚJOVSKO – Včera v noci vypukl rozsáhlý požár rodinného domu a jeho zemědělských přístavků v Držovicích na Prostějovsku. Na zahradě domu bylo při hašení nalezeno tělo 70letého muže bez známek života. Policie dnes zveřejnila dosavadní zjištění a pravděpodobnou příčinu požáru.

O rozsáhlém požáru rodinného domu v Držovicích na Prostějovsku jsme vás informovali v tomto článku. Policie případ stále vyšetřuje, ale již nyní zahájila řízení pro podezření z trestného činu obecné ohrožení a také pro trestný čin účast na sebevraždě. „Dle prvotních šetření se jako nejpravděpodobnější příčina jeví úmyslné zapálení rodinného domu jeho obyvatelem (nejedná se o majitele), který si následně, bez zásahu či účasti další osoby, sáhl sám na život,“ informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová. Přesná výše způsobené škody nebyla doposud stanovena, hasiči včera odhadovali, že by se mohla pohybovat v rozmezí mezi 5 až 10 miliony korun.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.