VIDEO: Řidič náklaďáku přišel o batoh. Policie hledá muže ze záznamu

BLANSKO – Policisté hledají povedený páreček neznámých zlodějů, kteří v půlce minulého měsíce v Boskovicích ukradli řidiči náklaďáku batoh s penězi a platební kartou.

Sehraná dvojice si totiž u jedné místní restaurace povšimla zaparkovaného kamionu zavážkové služby. Lapkové pohotově zaparkovali poblíž a jen chvilku vyčkávali na vhodnou příležitost. Ta se nakonec naskytla, jakmile se šofér nákladního automobilu vydal do provozovny dokončit objednávku. Toho využil jeden z nenechavců, který se do auta vlámal za použití násilí rozbitím bočního okna. Z kabiny pak sebral odložený batoh, ve kterém měl sedmačtyřicetiletý poškozený řidič kromě osobních dokladů menší finanční hotovosti i platební kartu. „Spolupachatelé krádeží způsobili škodu za několik tisíc korun. Jestliže tak muže na kamerovém záznamu poznáváte, volejte tísňovou linku 158. Oběma zlodějům za tento čin hrozí trest odnětí svobody až na dva roky,“ uvedl policejní mluvčí Petr Vala.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.