Zažij filmový festival naplno a staň se dobrovolníkem

ZLÍN – Organizátoři 62. ročníku Zlín Film Festivalu hledají dobrovolníky. Na zájemce čeká i letos řada zajímavých výhod a zážitků, jako je setkání s hvězdami, vstupenky na promítání nebo spousta nových přátel.

Zlínský filmový festival je na pomoci dobrovolníků přímo závislý. Aby vše proběhlo hladce, je třeba zapojit asi 150 lidí. To je složité i přesto, že se obvykle 60 až 70 procent dobrovolníků vrací. „Důvodem přerušení nebo ukončení spolupráce je většinou přechod na střední nebo vysokou školu, stěhování za studiem do jiného města nebo nástup do zaměstnání. Máme ale spoustu dobrovolníků, kteří pracují a pomáhají ve volném čase nebo si berou v práci dovolenou. Za to jsme jim nesmírně vděční a všem patří velký dík,“ vysvětlila Jarmila Záhorová.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Do dobrovolnického týmu festivalu se může zapojit prakticky kdokoli starší patnácti let. Výjimkou je pomoc během Festivalového půlmaratonu MONET+, kde pro řízení dopravy je třeba zapojit dospělé osoby starší 18 let. „Práce je rozmanitá a pro každou věkovou kategorii se najde během festivalu uplatnění. Ti, kteří se stanou dobrovolníky, získají příspěvek na jídlo a pití na celý den, vstupenky na filmová představení a do letního kina, festivalové tričko a řadu dalších odměn od partnerů festivalu. A stejně jako v minulých letech se také mohou těšit na snídaně, při kterých se setkávají s některou z festivalových hvězd,“ přiblížila mluvčí festivalu Kateřina Martykánová.

Zlín Film Festival se letos uskuteční v tradičním termínu od 26. května do 1. června. Více informací o práci dobrovolníka najdete na webu.