Muž údajně plašil rachejtlemi drůbež, soused mu za to vysklil auto

BRNO – K neobvyklému sousedskému incidentu vyjížděli strážníci do zahrádkářské kolonie na jihu města. Pětapadesátiletý muž a jeho čtyřiatřicetiletý známý se tam pohádali kvůli plašení slepic.

Starší z mužů si postěžoval na mladšího, který mu prý sprostě nadával, házel po něm kamení a zranil ho na noze. Poté hlídce ukázal poškozenou branku, kterou měl na svědomí mladý zahrádkář, ten se údajně k němu i vloupal a vše zakončil tím, že vysklil boční okénko u dodávky velkým kamenem, který ještě ležel na sedačce. Lékařské ošetření své poraněné nohy odmítl s tím, že si ho zajistí sám.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Mladší z mužů se k těmto incidentům přiznal a mimo jiné nám řekl, že soused mu prý odpalováním zábavní pyrotechniky plaší drůbež a hlasitými projevy ho obtěžuje,“ popisuje tiskový mluvčí brněnské městské policie Pavel Šoba. Celý případ si k dořešení převzala republiková policie.