Plameny ohně řádily na půdě, jeden člověk skončil v péči záchranářů

RYCHNOVSKO – Tento čtvrtek muselo pět hasičských jednotek přispěchat, krátce před osmou hodinou večerní, k požáru půdy dílny u rodinného domu. K události došlo na Jungově nábřeží v Rychnově nad Kněžnou, na hasiče čekal náročný zásah.

„Jednotky hasily pomocí dvou vodních proudů. Část střešní krytiny museli hasiči rozebrat, aby zkontrolovali, jestli nedochází ke skrytému šíření požáru,“ říká mluvčí hasičů Martina Götzová. Zhruba deset minut před půl devátou byl požár lokalizován a zcela zlikvidován byl pět minut před půl desátou večerní.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Jednotkám se naštěstí podařilo rodinný dům i garáž uchránit. Jeden člověk se bohužel nadýchal zplodin z hoření a musel být předán do péče zdravotnické záchranné služby. Příčinu i výši škody zjišťuje vyšetřovatel hasičů.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou, dobrovolné jednotky Rychnov nad Kněžnou, Lukavice, Solnice a HZSP Škoda Kvasiny.