Opilec se čtyřmi promile rozbíjel dveře do domu. Jeho matka na něj zavolala policii

TŘEBÍČ – Policejní hlídka zasahovala v pátek 27. května u opileckého řádění v Třebíči. Muž, který pěstí rozbil dveře do domu, musel být ošetřen v nemocnici. Poté se na místo znovu vracel, a tak jej policisté převezli na záchytku k vystřízlivění.

Incident se odehrál v pátek 27.května kolem poledne v bytovém domě v Třebíči. Šestatřicetiletý opilý muž ve snaze dostat se do domu rozbil skleněnou výplň vstupních dveří. Jeho matka na něj zavolala policii. „Rukou tloukl do vstupních dveří tak silně, že se rozbila skleněná výplň dveří a muž se poranil na ruce. Policisté u muže provedli dechovou zkoušku, která měla pozitivní výsledek – 3,96 promile alkoholu v dechu,“ uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Zraněného muže převzali do péče zdravotníci záchranné služby. „Záchranáři rozhodli o převozu šestatřicetiletého muže k lékařskému ošetření do nemocnice v Třebíči, odkud byl následně propuštěn. Muž se ale opakovaně vrátil zpět na místo,“ doplnila mluvčí.

Dechová zkouška, kterou opilec znovu podstoupil, ukázala 3,65 promile alkoholu. „Jelikož muž ohrožoval svůj život a zdraví vzhledem ke své opilosti a hrozil pád do vozovky, policisté ho zajistili a eskortovali k vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice v Jihlavě,“ dodala Dana Čírtková.