Brněnský Senior bus za šest let své existence přepravil šedesát tisíc lidí

BRNO – Hojně využívaná služba Senior bus v Brně funguje již šest let a za tu dobu přepravila na 60 tisíc dříve narozených. Ti nejčastěji dopravní prostředek využívají k cestě k lékaři či na hřbitov.

Ročně najede autobus průměrně 100 tisíc kilometrů na 6,5 tisíce jízd. Občané, kteří mají průkaz ZTP a senioři nad sedmdesát let s trvalým pobytem na území Brna můžou bus využít šestkrát měsíčně. Jedna jízda vyjde na 50 korun, doprovod jede zdarma. Služba funguje denně od 6 do 22 hodin. Od 1. června 2016, kdy bylo Senior taxi spuštěno, jej využilo na 60 tisíc cestujících, nejvíce jich bylo v loňském roce, a to 15 tisíc.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Za volantem šesti vozů se střídá třináct řidičů. „Jedná se o specifický druh práce. Pro tuto službu jsme vybírali řidiče, kteří jsou schopni komunikovat a pracovat se seniory. Dokonce v tomto ohledu proběhla i školení,“ dodal Miloš Havránek, generální ředitel podniku. Další pracovníci dopravního podniku přijímají objednávky na rezervace jízd. Denně jich vyřídí okolo stovky. Čím dřív si totiž zájemce službu objedná, tím větší je šance, že bude vůz k dispozici.