VIDEO: V Šaraticích na Vyškovsku narazil opilý řidič do betonové zídky

VYŠKOV – V Šaraticích na Vyškovsku ve čtvrtek narazil opilý řidič do betonové zídky u rodinného domu.  Hlídka dopravních policistů mu poskytla první pomoc a navedla vrtulník na přistání.

Jihomoravští dopravní policisté byli ve čtvrtek krátce po poledni vysláni do Šaratic na Vyškovsku, kde po tvrdém karambolu do vyvýšeného betonového obrubníku zůstal uvnitř vozu zaklíněný šofér v bezvědomí. Hlídka mu okamžitě poskytla potřebnou první pomoc. Pomohli také na nedalekém poli na přistání navést zdravotnický vrtulník. To už se na místo postupně dostavila i pozemní lékařská posádka a hasiči, kdy zraněného muže zdravotníci následně letecky urgentně transportovali do brněnské nemocnice. „Ještě předtím ale policisty čekalo nemilé překvapení. Ti totiž u stabilizovaného šoféra provedli dechovou zkoušku, která ale ukázala vysokou hodnotu. Osmapadesátiletý muž hlídce nadýchal téměř tři promile alkoholu v dechu,“ uvedl policejní mluvčí Petr Vala. Právě zřejmě vlivem silné opilosti řidič nezvládl průjezd mírnou zatáčkou, vyjel mimo silnici a skončil v cizí zahradě. „Škoda se zatím vyšplhala na sto tisíc korun. Karambol je v současné době prošetřován pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, kdy muži v případě uznání viny hrozí až tříletý pobyt za mřížemi,“ dodal Petr Vala.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.