Bývalý mafián navštívil pardubickou věznici. Přednášel vězňům o své životní změně

PARDUBICE – Bývalý zločinec, pasák a dealer norského původu žijící v podsvětí. Taková je minulost Jana Eriksena. Minulý čtvrtek ale přijel do věznice jako misijní pracovník organizace Street Aid dodat odvahu odsouzeným.

Eriksen navštěvuje věznice po celém světě a mluví o svém životním obratu a životních zkušenostech. ,,Nikdo prý nevěřil, že se může změnit. Dodává posilu odsouzeným, že je možné žít jinak a do vězení se nevracet. Poukazuje na to, že záleží na každém z nás, jak budeme žít, jaký směr si zvolíme,“ řekla mluvčí věznice Zuzana Janíková.

Svým příběhem pomáhá dalším odsouzeným najít nový začátek a začít žít s pomocí Ježíše Krista, jako se to podařilo jemu. „V jednadvaceti jsem vlastnil první nevěstinec, ve třiadvaceti jsem byl mafián, dealer, konzumace drog mi nebyla cizí,“ vyprávěl Eriksen o svém životě. Mluvil anglicky, ale do českého jazyka tlumočila Hana Pospíšilová.  Někteří odsouzení využili čas i k osvěžení znalostí anglického jazyka. Jeho prezentaci doprovázel zpěvem a kytarou Bohumil Novák.