Řidiče ve Zlíně čekají dopravní omezení, opravovat se bude i na hlavním tahu v Prštném

ZLÍN – Hned několik dopravních omezení si na přelomu června a července vyžádají stavební práce ve Zlíně. Motoristé s nimi musí počítat na Jižních Svazích, na Příluku i na třídě Tomáše Bati v Prštném. Uzavírky se promítnou také do jízdních řádů MHD.

Při výstavbě okružní křižovatky na silnici III/49018 na Kocandě bude od 29. června do 4. července probíhat jeden z posledních kroků k dokončení I. etapy, a to pokládka živice v prostoru zadní části současné točny MHD. Provoz bude veden podobně jako doposud po provizorní trase řízené semafory. Od 7. července se rozjedou přípravné práce na II. etapu, kdy se začne stavět samotná okružní křižovatka. Se stavebními pracemi a frézováním se pak začne od 11. července.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Od července do poloviny října dojde v rámci budování napojení průmyslové zóny Zlín-východ k omezení na hlavním tahu průmyslovou zónou, a to na ulici Cecilka. Důvodem je výstavba kruhového objezdu u fotbalového hřiště. Stavba proběhne ve dvou etapách, kdy se vždy uzavře jeden jízdní pruh, a dopravu budou řídit semafory. Podle plánu by práce měly skončit 11. října.

Uzavírky zkomplikují dopravu na hlavním tahu

Plošná obnova vozovky na silnici I/49 mezi křižovatkou K. Světlé a křižovatkou s ulicí Přímá povede k dvoutýdennímu dopravnímu omezení. V prvním týdnu se bude pracovat v jízdním pásu ve směru do centra Zlína, ve druhém týdnu v jízdním pásu ve směru na Otrokovice. Provoz bude vždy převeden do protějšího směru v režimu 1+1. Vše potrvá od 4. do 17. července.

Stavba se dotkne i MHD. Místo trolejbusů linky 11 z třídy Tomáše Bati budou na náves do Prštného zajíždět autobusy výlukové linky 11X přes ulici Nábřeží. „Trolejbusová zastávka Prštné ve směru jízdy do centra města bude dočasně přesunuta za čerpací stanici MOL. Ve směru jízdy na Otrokovice bude přibližně po dobu jednoho týdne zastávka Prštné zcela zrušena, protože v daném úseku není prostorově možno žádné její posunutí do jiného místa. Cestující budou muset využít předchozí zastávku Zahradnická nebo následnou zastávku Podhoří-sídliště,“ přiblížil mluvčí DSZO Vojtěch Cekota.

Od 4. července po dobu dvou týdnů bude do Prštného zajíždět zvláštní autobus s označením 11X. „Bude jezdit do Prštného z obratiště Sportovní hala přes zastávky Náměstí Práce, Školní, Náměstí Míru, U Zámku, Čepkov a po ulici Nábřeží,“ uvedl vedoucí dispečer Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice Jan Tesař. Také v opačném směru jízdy povede trasa linky 11X v centru Zlína pro větší pohodlí cestujících a vytvoření možnosti přestupů ve sledu zastávek U Zámku – Školní – Náměstí Míru – Náměstí Práce. Autobusy výlukové linky 11X budou jezdit přibližně jednou za hodinu, aby byly dodrženy časy odjezdů z Prštného-návsi, které zde standardně platí pro linku 11.