Brno vyšle výpravu na Mezinárodní dětské hry

BRNO – Brno vyšle na 54. ročník dětských her pořádaných ve Velké Británii výpravu, která nás bude reprezentovat v atletice, plavání, basketbalu a tenise. Město uhradí veškeré náklady na cestu.

Mezinárodní dětské hry se konají již od roku 1968, účastní se jich na 1 500 sportovců a sportovkyň z celého světa. Soupeří se v sedmi disciplínách – lezení, stolní tenis, plavání, atletika, tenis, fotbal a basketbal. Smyslem mezinárodní akce pro děti není jen sportovní zápolení, ale i boření kulturních bariér při vzájemném setkávání a doprovodném programu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Sport je nejen nástrojem pro kultivaci těla i ducha, ale také významným zdrojem sociální interakce a mezinárodního porozumění. Proto mě velice těší, že Brno vyšle na akci svoji výpravu 17 sportovců, kteří budou nejen bojovat o medaile, ale především sbírat zajímavé životní a kulturní zkušenosti, jež v budoucnu jistě uplatní,“ uvedl radní pro oblast školství a sportu Jaroslav Suchý.