Za krádeže narozeninových přáníček může jít recidivista z Otrokovic až na 3 roky do vězení

ZLÍN – Přáníčka k narozeninám a plechovky cideru mohou třiačtyřicetiletého muže z Otrokovic vyjít nečekaně draze. Všechny věci totiž nakoupil v jednom ze zlínských supermarketů za pět prstů.

Včera čtvrthodinu před polednem přijalo operační centrum zlínské městské policie oznámení o dopadení zloděje. Na místo proto vyrazila nejbližší motorizovaná hlídka. „Po příjezdu strážníci zjistili, že se pachatel pokusil odcizit tři kusy narozeninových přání a dvě plechovky jablečného cideru v celkové hodnotě 390 korun. Ty si ukryl při pochůzce po samoobsluze do kapes bundy a následně s nimi prošel bez zaplacení kolem pokladen, jako by se nechumelilo. Jeho počínání však neuniklo zaměstnanci ostrahy, který mu zabránil v odchodu,“ sdělil zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Při zjišťování totožnosti přistiženého zloděje vyšlo najevo, že se nejedná v oblasti majetkových deliktů o žádného nováčka. V uplynulých třech letech byl totiž za obdobné jednání odsouzen nebo potrestán. „Tím pádem se opět zařadil mezi podezřelé z přečinu krádeže, na nějž pamatuje trestní zákoník až tříletým trestem odnětí svobody. Strážníci ho proto omezili na osobní svobodě a předali k dalšímu opatření hlídce Policie České republiky,“ uzavřel Janík.

Foto: MP Zlín