Ke třem bouračkám na Jičínsku došlo kvůli nepřiměřené rychlosti, nevěnování se řízení a alkoholu

JIČÍNSKO – Devatenáctiletý šofér, který naboural do před ním stojícího vozidla, opilec za volantem s téměř 3 promile a dvaadvacetiletý řidič, který chvátal tak moc, že dostal smyk a ukončil svou jízdu předčasně. Na jedno z míst musela také zdravotnická záchranná služba.

V pátek 8. července, krátce po třetí hodině odpolední, musela policejní hlídka vyrazit do Valdic k nehodě dvou osobních aut. Za volantem vozidla Renault se 19letý řidič nevěnoval plně řízení a nesledoval situaci před sebou. Díky tomu bohužel narazil do před ním stojícího osobního auta Škoda, se kterým chtěla 45letá řidička odbočovat vlevo.  Policisté u obou řidičů provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která ukázala negativní výsledek. Škoda, která při bouračce vznikla byla odhadnuta na 60 tisíc korun. Okolnosti a přesná příčina jsou předmětem šetření jičínských policistů.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V sobotu 9. července v odpoledních hodinách za volantem vozidla Nissan seděl 49letý muž, který jel po silnici III. třídy ve směru od Jičína na Popovice. „Ve snaze předjet odbočující vozidlo značky Škoda do něj narazil. Po výzvě a náležitém poučení se řidič vozidla Nissan podrobil dechové zkoušce, která vyšla pozitivně. Řidič nadýchal 2,78 promile alkoholu,“ říká policejní mluvčí Eliška Majerová. Lékařské vyšetření spojené s odběrem krve nebylo zapotřebí, protože muž a s naměřenými hodnotami souhlasil. Policisté hříšníkovi zakázali další jízdu a odebrali mu řidičák. Za řízení pod vlivem alkoholu může provinilec čekat až tří letý nepodmíněný trest.

V neděli 10. července krátce před polednem vyjížděli policisté k bouračce osobního auta Volkswagen. Dvaadvacetiletý řidič jel po silnici III. třídy ve směru od Vysokého Veselí na Popovice a pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy, díky tomu dostal v mírné pravotočivé zatáčce smyk. Poté vjel do protisměru, následně mimo silnici, kde ho zastavila až betonová podezdívka plotu. Provedená dechová zkouška vyloučila požití alkoholu. Mladík byl předán do péče lékařů. Okolnosti nehody i její přesná příčina jsou i nadále v šetření policistů.