Jel pod vlivem drog, přišel o řidičák. Jel rychle i bez řidičáku, přijde o auto

HODONÍN – Příliš vysoká rychlost byla příčinou, proč dopravní policisté v Čejkovicích zastavili řidiče Volkswagenu Golf. Na radaru při průjezdu obcí se ukázala rychlost 68 kilometrů za hodinu.

Vysoká rychlost při průjezdu Čejkovicemi byl jen malý problém. Řidič policistům na rovinu řekl, že má svůj řidičský průkaz zadržen za předchozí jízdu pod vlivem drog a má udělen zákaz řízení. Dechová zkouška na místě potvrdila jeho střízlivost, ale orientační test na přítomnost drogy byl  pozitivní na amfetamin. Muž nijak nezapíral a přiznal se, že večer užil pervitin, ale na výzvu policistů se odmítl podrobit odběru krve a lékařskému vyšetření. Další problém zjistili policisté na jeho vozidle, které již několik měsíců jezdilo bez platné technické kontroly. „Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z maření výkonu úředního rozhodnutí a pro účely trestního řízení řidiči zajistili a nechali odtáhnout i jeho vozidlo. Věc dále bude řešit soud, který rozhodne o možném propadnutí vozidla, a také o trestu pro nezodpovědného řidiče,“ uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Policisté na Hodonínsku již za posledních několik let tímto způsobem zajistili desítky aut, u kterých následně soud rozhodl o jejich propadnutí. Alespoň tímto způsobem chtějí zamezit podobným řidičům, aby vyjížděli na silnice.