Muž nahlásil falešnou bombu na benzince. Hrozí mu několik let vězení

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Jihočeští policisté informovali veřejnost koncem května o tom, že znají totožnost pachatele anonymní výhružky o uložení nástražného výbušného zařízení na čerpací stanici v Českých Budějovicích na Lidické třídě. Muže nyní policisté obvinili a může skončit až na pět let ve vězení.

Jak uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner, prověření této anonymní výhružky si vyžádalo policejní opatření, přerušení městské hromadné dopravy, odklon vozidel  i chodců. Pyrotechnická prohlídka byla negativní, policisté tak po několika desítkách minut umožnili obnovení provozu. „Ve spolupráci s kriminalisty rozjeli policisté pátrání po pachateli této anonymní výhružky. Ten se však přihlásil policistům sám a to osobně na obvodním oddělení ve Strakonicích. Jde o třicetiletého muže. Policistům uvedl, že byl rozrušen z konfliktu v rodině, také pod vlivem alkoholu a dostal tento hloupý nápad,“ popsal Matzner.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Policisté v Českých Budějovicích se případem dále zabývali a v těchto dnech sdělili muži obvinění. Jak zjistili, třicetiletý pachatel z Prachaticka se tohoto skutku nedopustil poprvé. „Naposledy byl za přečin šíření poplašné zprávy odsouzen v roce 2019 k nepodmíněnému trestu odnětí svobody ve výměře 48 měsíců, který vykonal. Přesto skutek spáchal opětovně a tak mu za trestný čin šíření poplašné zprávy hrozí tentokrát trest odnětí svobody až na pět let,“ sdělila policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.