Školákům v Rožnově budou po prázdninách vařit ve zcela nové kuchyni

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Kuchařky ze Základní školy 5. května v Rožnově pod Radhoštěm zahájí školní rok v kompletně opravených prostorách. Po rekonstrukci se doplní moderní spotřebiče, které jim pomohou připravovat stovky obědů denně.

Školní kuchyně byla už v havarijním stavu, který nesplňoval přísné podmínky krajské hygienické stanice. Během rekonstrukce se proto bude řešit kanalizace, elektroinstalace, vzduchotechnika, rozvody vody a plynu, ale také povrchové úpravy. Po vybavení spotřebiči se zpětně namontuje stravovací a docházkový systém, který všichni strávníci ve škole využívají.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Radnice se do rozsáhlé rekonstrukce pustila o prázdninách, kdy ve škole neprobíhá vyučování. „Na konci června proběhlo stěhování, bourací a demontážní práce. Nyní již stavební firma pracuje na nových příčkách, rozvodech a podlahových vpustích. Věřím, že rekonstrukci dokončíme v plánovaném termínu, tedy na konci prázdnin, a kuchařky si již od září budou moci užívat nové, moderní prostory a zařízení,“ uvedl místostarosta Jiří Melcher. Celková modernizace vyjde město na 14,5 milionu korun.