Řidičům ve Zlíně se opět otevřelo parkoviště Gahurova

ZLÍN – Na parkovišti Gahurova se podařilo dokončit výměnu buňky za závorový systém. První řidiči tu mohli zaparkovat už na konci července.

V období od června do září probíhají postupné uzavírky některých městských parkovišť, kde v rámci projektu „Parkovací a navigační systém SMART“ dochází k výměně buněk s obsluhou za závorový systém. Parkoviště naproti Domu kultury bylo už v pořadí třetím, kde práce skončily.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Na všech nově zprovozněných parkovištích je možné zaplatit parkovací poplatek také prostřednictvím mobilní aplikace MPLA. Stačí telefonem naskenovat QR kód na parkovacím lístku, zaplatit v aplikaci MPLA a výjezd je volný. Závora se zvedne sama, systém si totiž pamatuje registrační značku, zaznamenanou při příjezdu. Možnost úhrady aplikací MPLA bude postupně rozšířena na všechna parkoviště, provozovaná Technickými službami Zlín, spolu s instalací automatizovaného závorového systému.