Akci Mašinky a hračky ve Výtopně Jaroměř navštívilo přes 2000 lidí

NÁCHODSKO – Uplynulý víkend pařil jak malým, tak velkým milovníkům vlaků. Ti si prohlédli nejen jejich modely, které byly vytvořeny například z Lega, Merkuru, Kovapu a papíru, ale také se mohli projet zahradním parním vláčkem, se kterým na akci přijíždí majitel až z Německa.

„Letošní návštěvnost překonala tu v předchozích ročnících, takže jsme spokojeni. Největší zájem byl o zahradní parní vláček, na kterém se mohli návštěvníci svézt. Ten přes víkend svezl asi 1 300 lidí a ujel skoro 14 km,“ říká za pořadatele Matěj Fries.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Návštěvníci železničního muzea si se zájmem prohlédli také historické lokomotivy a ozkoušeli si posedět v historických vagonech. Pro malé děti byl nachystán herní koutek a pochopitelně nechybělo výborné občerstvení. A co se ještě letos v Železničním muzeu Výtopně Jaroměř chystá? Dne 10. září v ní budou na Dny evropského dědictví připraveny speciální prohlídky. Ty budou probíhat od 10 do 14 hodin v rámci vstupného do muzea.

Další fotografie naleznete zde.