Nenapravitelný recidivista opakovaně kradl v Jihlavě. Skončil ve vazbě

JIHLAVA – Mladého recidivistu, který se v krajském městě dopustil několika krádeží, zadrželi minulý týden policisté. Vloupačky, ale i krádež v obchodě vynesou dvaatřicetiletému muži v případě odsouzení až pětiletý pobyt ve vězení.

Několikrát soudně trestaný recidivista se rozhodně nehodlal polepšit. Zanedlouho poté, co byl propuštěn z vězení, začal krást znovu. „V obchodě muž na konci července odcizil oblečení a svítilny v celkové hodnotě bezmála deset tisíc korun, které si naskládal do batohu. Krádež mu překazil pracovník obchodu a obviněný muž sice z prodejny utekl, odcizené věci ale zůstaly na místě,“ uvedla mluvčí policie Jana Kroutilová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Krátce nato následovalo několik vloupání, ale i jeden pokus, který nevyšel. „V bytovém domě muž vnikl do sklepní kóje a odcizil stan, spací pytel, fotoaparát a tiskárnu. V dalším případě se vloupal do bedny na časopisy u obchodního domu, které si poté odnesl,“ doplnila mluvčí. S nepořízenou zloděj nakonec odešel od prodejny, kde se mu nepodařilo vypáčit dveře. I tak za ním ale zůstala bezmála sedmitisícová škoda.

Pachatele zadrželi policisté na konci minulého týdne v Jihlavě. Vzhledem k tomu, že byl už předtím vyšetřován kvůli jiné majetkové trestné činnosti, bylo jeho trestní stíhání rozšířeno. „Cíl obviněného muže byl zejména finanční zisk a věci kradl v úmyslu je zpeněžit,“ dodala Jana Kroutilová.

Zadržený muž byl obviněn z pokračujícího trestného činu krádeže a dále z porušování domovní svobody. Na trest si počká ve vazbě, v případě odsouzení ho čeká až pět let za mřížemi.