Stavba cyklostezky a oprava chodníků v Přerově se zpozdila. Město znovu hledá dodavatele

PŘEROV – Oprava chodníků v ulici Pod Valy v Přerově a stavba cyklostezky, která by spojila most u loděnice se Žerotínovým náměstím, se zpozdila. Město opakovaně hledá stavební firmu, která by se vešla do předpokládaného rozpočtu. Stavět se mělo v této části města už od července a v listopadu si měli Přerované užívat novou trasu – ale nakonec se nenašel dodavatel.

O záměru města Přerova postavit novou cyklostezku, která spojí most u loděnice se Žerotínovým náměstím a opravit chodníky v ulici Pod Valy jsme vás informovali v tomto článku. Stavební práce se však zpozdily, město opakovaně hledá dodavatele. „První řízení bylo zrušeno, protože nabídka stavebních firem byla vyšší než předpokládaná hodnota, proto byla rada města nucena vyhlásit v srpnu další veřejnou zakázku,“ vysvětlila náměstkyně přerovského primátora Hana Mazochová. Předpokládaná hodnota zakázky činí 5 milionů 768 tisíc korun bez DPH, nejnižší cena nabídnutá stavební firmou v rámci prvního výběrového řízení se zastavila na částce 6 milionů 566 tisíc korun bez DPH. Na akci už má město přislíbenou dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury, na dotační titul z Olomouckého kraje ale Přerov nedosáhl.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Plánovaná stavba má začít u mostu u loděnice a skončit až před Žerotínovým náměstím. V plánu je nejen rekonstrukce chodníků a vybudování smíšené cyklostezky, ale i demontáž původního veřejného osvětlení a zřízení nového. Počítá se tu také s vybudováním nového sdruženého přechodu a s oploceným kontejnerovým stáním pro deset odpadových nádob,“ informovala Ivana Pinkasová z přerovského magistrátu. Firmy mohou podávat nabídky do 26. srpna – od výsledku výběrového řízení se pak bude odvíjet i realizace. „Zatím nejsme proto schopni odhadnout, kdy se začne stavět, ideálně to může být letos na podzim, ale možná také až v příštím roce na jaře,“ řekla Pinkasová.

V současné době jsou místa pro pěší po obou stranách, nově bude od restaurace Katovna směrem k Žerotínovu náměstí chodník, zatímco na opačné straně povede od lávky přes Bečvu až ke křižovatce ulic Kozlovská a Šrobárova společná stezka pro cyklisty a chodce. Chodník bude dlouhý 130 metrů a široký 2, 5 až 3, 2 metru, společná stezka má být dlouhá 270 metrů a široká 3, 25 metru.