Při čelní srážce dvou osobních aut zemřeli tři lidé

RYCHNOVSKO – K tragické dopravní nehodě došlo tento pátek kolem šesté hodiny odpolední na silnici 2. třídy mezi Rychnovem nad Kněžnou a Rokytnicí v Orlických horách. Proč třiatřicetiletý šofér přejel s vozidlem Volkswagen Golf do protisměru a boural je nyní v šetření dopravních policistů.

Řidič Volkswagenu, který jel směrem od Rokytnice v protisměru narazil do osobního auta Škoda Fabia, v něm cestovala 46letá žena a také18letý spolujezdec. „V důsledku střetu všichni tři účastníci nehody utrpěli zranění, kterým bohužel na místě podlehli. Na místě zasahovaly všechny složky IZS,“ říká k tragické nehodě policejní mluvčí Eva Prachařová.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Kvůli zajištění všech stop i odklizení následků bouračky musela být silnice zcela uzavřena. Řidiči museli jezdit po objízdných trasách přes okolní obce. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou, kteří museli na místo povolat také vyprošťovací automobil s jeřábem. „Jednotka pomohla s naložením vozidel na odtah a postarala se o úklid vozovky, na základnu se vracela až před půlnocí,“ říká mluvčí hasičů Martina Götzová.