Při požáru rodinného domu v Radosticích vznikla škoda za 2 milióny korun

BRNO-VENKOV – V sobotu po osmnácté hodině vyjelo pět jednotek hasičů k požáru rodinného domu do obce Radostice. Škoda je předběžně odhadnuta na dva miliony korun.

Při příjezdu první jednotky byla střecha již v plamenech. „Proti plamenům jsme ihned nasadili dva vodní proudy a dalšími dvěma jsme chránili okolní objekty. Zkontrolovali jsme sousední domy, zda se požár nerozšířil. O půl sedmé jsme dostali plameny pod kontrolu. Rozebírání konstrukcí a dohašovaní nám zabralo necelé dvě hodiny. Před jednadvacátou hodinou jsme zásah ukončili,“ popsal zásah mluvčí hasičů Jan Dvořák. Vyšetřovatelé odhadli předběžnou výši škody na dva milióny korun. Zásahem hasiči uchránili majetek v hodnotě dvou a půl miliónu korun. Příčina vzniku požáru je zatím v šetření. Při požáru se lehce zranil dobrovolný hasič, pro kterého však nebylo potřeba volat záchrannou službu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.