O víkendu hradečtí strážníci pomohli čtyřem zdravotně indisponovaným lidem

HRADEC KRÁLOVÉ –  Jsou situace, kdy každý z nás může potřebovat pomoc. Skvělou práci v tomto ohledu odvedli o uplynulém víkendu strážníci a také u všech čtyřech událostí zasahující zdravotnická záchranná služba. Pomoc potřebovali lidé s depresemi, nebo Alzheimerovou chorobou.

V prvním případě se jednalo o ženu, která na kolemjdoucí působila velmi zmateně. Jelikož se obávali její zdraví, tak zavolali na místo hlídku městských policistů. Žena se strážníky komunikovala zmateně a nebyla schopná odejít z místa. Uvedla, že se léčí s depresemi.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Další událost byla nahlášena také na tísňovou linku 156. V tomto případě bylo nutné řešit po ulici se pohybujícího agresivního muže. Ten byl nalezen nedaleko Šimkových sadů. „Muž sdělil, že se léčí s ADHD, celou noc nemohl spát, má deprese a moc se o sebe bojí. Celou dobu muž komunikoval téměř nesrozumitelně, nebyl schopen se soustředit a tvrdil, že ho na zastávce MHD „otravoval“ nějaký cizinec,“ říká mluvčí městských policistů Veronika Ludvíková.

Ve třetím případě si při běžné kontrole všimli městští policisté muže sedícího v hlubokém předklonu na lavičce. Pod sebou měl zvratky a na podněty strážníků nereagoval. Ve chvíli, kdy muže uložili do zotavovací polohy, hluboce se nadechl a odkašlal.

Při čtvrté události požádal operační důstojník Policie ČR o součinnost hradecké strážníky v případě pohřešované ženy trpící Alzheimerovou chorobou. Starší žena se v odpoledních hodinách ztratila na Masarykově náměstí. Před devátou hodinou večerní hlídka městské policie spatřila ženu odpovídající popisu. Ta uvedla, že se ztratila, bolí ji nohy a má žízeň. Strážníci seniorku usadili do služebního vozidla a zakoupili pití. Následně se na místo dostavila policie a ženu si převzala.