O parkovací věži v Kateřinkách můžou Opavané hlasovat až do 9. září

OPAVA – Na opavské radnici se rozhodli dát občanům možnost hlasovat o tom, zda si přejí, aby v místní části Kateřinky byla postavena parkovací věž pro 72 osobních aut.

Elektronický dotazník má za cíl vyřešit budoucnost parkování na sídlišti Kateřinky. „Chceme znát názory občanů, a to jak pozitivní,  tak negativní,“ uvádí mluvčí města, Roman Konečný s tím, že parkování v eventuální věži na pozemku v blízkosti společnosti Elim by bylo za poplatek. Právě na ten se rovněž radnice v dotazníku ptá.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Sídliště se stavělo v době, kdy ne každá rodina měla auto. Teď se běžně stává, že je v rodině vozidel několik. Samozřejmě parkoviště na to uzpůsobená nejsou,“ řekl náměstek primátora Michal Kokošek.

Město se pro realizaci projektu rozhodne podle výsledku z dotazníku. Zároveň je ale přesvědčeno, že parkovací věž je jednou mála možností, jak v místě situaci s přetlakem aut vyřešit.

„Variant by bylo víc, třeba podzemní parkování. Tyto stavby jsou ale enormně drahé a město v současné době nemá pro tyto druhy staveb připravené finance. Na velký nadzemní parkovací dům zase není v lokalitě tolik místa. Proto nám nejlépe vychází varianta parkovací věže,“ vysvětlil dále Kokošek.

Obdobnou variantu parkování realizovali letos ve Frýdku – Místku. Tam parkovací věž vybudovala společnost Car Tower. Fotografie z místa můžete vidět v úvodu článku. Stavba této věže trvala zhruba měsíc.

Anonymní dotazník určený pro obyvatele Kateřinek můžete vyplnit elektronicky do 9. září ZDE: DOTAZNÍK – PARKOVACÍ VĚŽ OPAVA