Den otevřených dveří na hradě Kost se blíží

JIČÍNSKO – Přijďte se podívat na nově zrekonstruovaný gotický hrad, který patří mezi skvosty České republiky, rozhodně nebudete litovat.  Čeká na vás například prohlídka zbrojnice, v mučírně se představí mistr popravčí, v černé kuchyni kuchařka, a to není zdaleka všechno.

Akce se koná 17. září 2022 od 10 do 17 hodin. Během dne můžete zdarma navštívit volně přístupný prohlídkový okruh hradu Kost a nově přístupné přízemí Velké věže. Čeká vás také pestrá škála úkolů na různých stanovištích, za které budete odměněni drobnými cenami.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Nejen pro děti jsou připraveny dílničky, kde si mohou vytvořit náramek, přívěsek, odznáček či placku. Dále nebude chybět oblíbené malování na obličej, také kolo štěstí i virtuální realita a spoustu her.  Vidět bude možné ukázky drahokamů a knihtiskařskou dílnu. Svůj um předvedou studenti SUPŠ a VOŠ Turnov, mezi kterými budou kováři, odlévači, rytci a šperkaři.

„V průběhu celé akce bude probíhat rovněž doprovodný kulturní program na podiu. Vystoupí mažoretky All Stars Turnov, pěvecké sbory ZUŠ Turnov, nebude chybět povídání geologa a jeho představení Českého ráje a tipů na výlety, a také soutěže malých zpěváčků o zajímavé ceny. Na závěr vystoupí kapela Vladimír band,“ říká za pořadatele Alena Beršíková.

Hrad Kost prošel revitalizací také za pomoci dotací z fondů EU ve výši necelých 75 mil. Kč.