Policie v Ostravě dělá přísné razie v barech, o víkendu si proklepla 500 lidí

OSTRAVA –  Období zaměřené na policejní kontroly v ostravských barech zažívají nyní návštěvníci zejména v centru města, konkrétně na ulici Stodolní a blízkém okolí. O posledním víkendu tam provedli městští strážníci a Policie České republiky preventivní akci zaměřenou na veřejný pořádek a identifikaci hledaných osob.

Sama policie o této akci tvrdí, že v důsledku přispěje lidem k tomu, aby si užili během večerní zábavy pocit bezpečí a bezstarostnosti. „Do víkendové akce bylo z pátku na sobotu nasazeno celkem 17 strážníků a 13 policistů. V noci ze soboty na neděli pak akce proběhla za účasti 21 strážníků,“ popsal jménem Městské policie Ostrava mluvčí Jindřich Machů.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Za oba dny bylo během akce zkontrolováno víc než pět set osob. „Policisté zadrželi dva cizince, kteří měli soudně vyslovený zákaz pobytu na území ČR a zajistili dvě osoby, které vážným způsobem narušovaly veřejný pořádek,“ doplnil ještě Machů.

Dále se podařilo vypátrat jednoho člověka hledaného Policií ČR, nebo umravnit dva výtečníky, kteří znečišťovali veřejné prostranství. Policie dále oznámila, že v obdobných kontrolách bude nadále pokračovat s tím, že se zaměří také na nezletilé a bude spolupracovat také s OSPOD.