V Jihlavě startuje v neděli půlmaraton, součástí bude i běh pro Viktorku

JIHLAVA – Po dvouleté pauze se do Jihlavy opět vrací půlmaraton. Závodníky čeká trasa dlouhá 21 kilometrů, startovat mohou i ve štafetách. Pro rodiče s dětmi je určen rodinný běh, jehož výtěžek půjde na pomoc šestileté Viktorce.

Startuje se v neděli 11. září ve 12 hodin na Masarykově náměstí. Okruh o délce 10,5 kilometru povede ulicemi města a závodníci ho poběží dvakrát. „Jsem opravdu rád, že jsou ve městě lidé, kteří takovou akci dokáží zorganizovat. Fandím jim a držím palce, ať se vše povede. Těším se na skvělou atmosféru a věřím, že tam potkám řadu členů naší facebookové komunity a projektu Jihlava v kondici,“ uvedl náměstek primátorky Petr Ryška.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Zájemci mohou startovat i ve štafetách, a to buď dvojic, nebo čtveřic. Štafety dvojic se budou předávat po prvním okruhu na Masarykově náměstí. V případě čtveřic si závodníci štafetu předají na Masarykově náměstí (1. a 3. úsek) a u zábavního parku Robinson (2. a 4. úsek).

Registrace proběhne v pátek 9. září od 15. do 19. hodin ve stanu na Masarykově náměstí nebo v neděli 11. září od 8 do 10:30 hodin. Startovné je 600 korun a zahrnuje startovní číslo se jménem, občerstvení, pamětní medaili, zdravotní a technickou pomoc a měření času.

Charitativní rodinný běh

Součástí nedělního půlmaratonu bude i běh určený pro rodiče s dětmi do 15 let. Trať měří cca 1,2 km. Registrace účastníků proběhne v pátek 9. září od 15. do 19. hodin na Masarykově náměstí nebo v neděli od 8 do 9:30 hodin. Běh startuje v 10:30 hodin. Startovné činí 200 korun pro dospělého a 100 korun za dítě do 15 let.

Účastníci charitativního běhu letos poběží pro šestiletou Viktorku z Vysočiny. Holčička se narodila jako zdravé miminko, ale postupně se její vývoj po motorické stránce zastavil. Lékaři jí stanovili diagnózu spinální muskulární atrofie. Viktorka nedokáže sama chodit, ale díky léčbě a rehabilitaci se už může posadit a najíst. Výtěžek z rodinného běhu bude věnován na další Viktorčinu rehabilitaci.